Vladimir Shamanov vuri gjithashtu në dukje se efektivët e Forcave Ajrore të Desantit janë përfshirë tani në një trajnim të posaçëm me qëllim që në rast nevoje të evakuojnë Ambasadën e Rusisë dhe qytetarët rusë nga Siria. Kjo detyrë do t’u ngarkohet batalioneve të zbulimit.