"Unë i jam shumë mirënjohës qeverisë ruse dhe Vladimir Putinit", - deklaroi Lonnie Snowden në një intervistë për gazetarët.

Vetë i jati i Snowden nuk ka aplikuar ende për vizë ruse, njoftuan në Ambasadën e Federatës Ruse në Uashington.

SHBA-ja kërkon ekstradimin e ish-agjentit të zbulimit amerikan, Edward Snowden, për t’i shpallur atij aktakuzën për dekonspirim të informacionit të klasifikuar.