Aktualisht stuhia "Gil" ndodhet rreth 1.300 km në jugperëndim të Gadishullit meksikan Baja California dhe është duke avancuar me një shpejtësi prej 24 km/h në drejtim të perëndimit. Shpejtësia maksimale e erës në epiqendrën e stuhisë arrin në 65 km/h.