Sipas parashikimeve të sinoptikëve, në provincat e Zhejiang dhe Sichuan termometri do të tregojë deri në 41 gradë Celsius. Përveç kësaj, nga 30 korriku - 8 gusht vapa anomale me temperatura deri në 35 gradë Celsisus dhe më të larta do të regjistrohet në zonat pranë lumit Yangtze dhe lumit Huang He, si dhe në qytetin e Chongqing.