"Këto akuza po krijojnë një precedent të rrezikshëm. Manning nuk është fajtor për asgjë. Në fakt ai u tregua hero, duke kërkuar nga autoritetet transparencë dhe llogaridhënie dhe duke zbuluar para amerikanëve dhe mbarë botës krimet që kryen administrata e SHBA-së", - deklaroi Assange.

"WikiLeaks" nuk do të ketë prehje deri sa ai (Manning) të mos lirohet", - theksoi Julian Assange.