Sipas parashikimit të tij, në fund të këtij shekulli niveli maksimal i lejueshëm i ujit në dete dhe oqeane do të rritet më shumë seç duhet. Që në dhjetëvjeçarin e ardhshëm rreth 80 qytete të SHBA rrezikojnë të përmbyten, ndërkohë që "pengje" të fatkeqësisë natyrore mund të bëhen 835 mijë persona.

Shkencëtarët e lidhin kërcënimin e përmbytjeve në shkallë të gjerë, në radhë të parë, me emetimet e gazeve serë.