Takimi u mbajt ditën e hënë në mbrëmje dhe zgjati rreth 2 orë. Ndërkohë që zëdhënësi i Catherine Ashton nuk ka specifikuar se ku u zhvillua dialogu.

Mohammed Mursi ndodhet nën arrest, pasi atë e rrëzuan nga posti presidencial më 3 korrik të këtij viti.

Ditën e hënë Catherine Ashton u takua gjithashtu me anëtarët e qeverisë së përkohshme të Egjiptit.