Data jubilare është vendosur të kremtohet me zhvillimin e konferencës 1-ditore "Amerika Ruse: Dje. Sot. Nesër", njofton Agjencia ITAR-TASS.

Në të marrin pjesë historianë rusë dhe amerikanë, veprimtarë shoqërorë si dhe Ambasadori i Rusisë në SHBA, Sergei Kisljak.

Kongresi është bërë një organizatë vlerëplotë që në vitin 1973, duke realizuar një numër mjaft të madh projektesh kulturore.