Mohammed Mursi, në veçanti, akuzohet për spiunazh dhe tradhëti shtetërore, si dhe për bashkëpunim me lëvizjen “Hamas”.

Më parë Mohammed Mursi mbahej, me sa duket, në një nga objektet ushtarake në Kajro.