Ai do të merret në pyetje lidhur me rastin e organizimit nga ana e anëtarëve të “Hamas” të sulmeve ndaj posteve të policisë dhe arratisjeve nga burgu në fillim të vitit 2011.

Pas rrëzimit nga pushteti më 3 korrik Mursi është vënë nën arrest shtëpiak. Ndaj tij janë ngritur disa aktakuza, ndër të tjera edhe për tradhti ndaj atdheut.