Grupi përbëhej nga 21 ushtarë. Ata u vendosën në tokën, e cila në të kaluarën konsiderohej territor kinez, dhe qëndruan atje për më shumë se një orë. Sipas mendimit të autoriteteve lokale, ky veprim ishte i një karakteri demonstrativ.

Depërtimi ushtarak në Uttarakhand ka shqetësuar seriozisht Qeverinë e Indisë.

Në fund të prillit India e pati akuzuar Kinën për shkelje të kufirit. Asokohe ushtarët e Kinës depërtuan thellë në pjesën indiane të Himalajeve dhe ngritën atje madje një kamp. Më vonë konflikti u zgjidh.