Snowden do të marrë një certifikatë dhe 3.000 euro.

Vetëm se në ceremoninë zyrtare të dorëzimit të çmimit në Berlin ish-agjenti i CIA-s nuk do të mund të marrë dot pjesë për shkak të mungesës së dokumenteve.

Iniciatorët e çmimit i bëjnë thirrje qeverisë gjermane, e cila po përpiqet të kërkojë nga SHBA-ja raportin e përgjimit të qytetarëve gjermanë, ta marrë Snowden në pyetje si dëshmitar. Gjithashtu, ata mbështesin dhënien e azilit politik amerikanit në Gjermani.