Kjo do të ishte një katastrofë e vërtetë për qytetërimin", - deklaroi Patriarku i Moskës dhe i gjithë Rusisë Kirill në takimin e Presidentit rus Vladimir Putin me hierarkët e lartë të 15 Kishave Orthodhokse lokale me rastin e përvjetorit të 1025-të të Pagëzimit të Rusisë.

Patriarku rus gjithashtu rikujtoi se Krishtërimi lindi pikërisht në territorin e Sirisë së sotme.