Sipas fjalëve të tij, si rezultat i këtij sulmi fatmirësisht askush nuk u lëndua.

Sipas informacionit të burimeve diplomatike, ndërtesa e ambasadës u qëllua me granatahedhës.

Ditën e martë në Tripoli një raketë ra mbi një godinë banimi të vendosur në afërsi të hotelit të madh metropolitan “Corinthia”, ku zakonisht akomodohen biznesmenë të huaj dhe veprimtarë shtetërorë.