Sipas fjalëve të tij, ushtria merr përsipër mbrojtjen e të gjithë demonstruesve në vend.

Sot do të zhvillohet takimi i parë i përfaqësuesve të forcave të ndryshme politike të Egjiptit pas rrëzimit të Mohammed Mursi nga posti i Presidentit.

Ndërkohë, mbështetësit e Mursi kanë ndërmend të organizojnë një miting masiv në mbështetje të tij. Ministrin e Mbrojtjes të Egjiptit "Vëllazëria Muslimane" e quajti "udhëheqës të grushtit të shtetit, vrasës të grave, fëmijëve dhe besimtarëve".