1 person ka humbur jetën. Midis të plagosurve janë 2 banorë paqësorë.

Njoftohet gjithashtu se në provincën veriore Dakahlia persona të paidentifikuar hodhën një bombë në selinë e shërbimit të sigurimit. Përgjegjësinë për sulmin në fjalë deri më tani nuk e ka marrë mbi vete asnjë grup.

Pas protestave masive popullore ushtria e Egjiptit në qershor rrëzoi nga pushteti Presidentin islamist Mohammed Mursi dhe pezulloi përkohësisht veprimin e Kushtetutës së vendit.