Ky hap është kyç në procesin e transferimit të burimeve të CIA-s në vendet e tjera të trazuara në kuadër të planit të përgjithshëm për reduktimin e numrit të objekteve të Departamentit amerikan të zbulimit në Afganistan nga 10 deri në 6 dhe tërheqjen e trupave amerikane nga vendi deri në fund të vitit 2014.

Por baza kryesore ushtarake amerikane në Kabul do të mbetet, megjithatë, si dhe do të ruhet flota ajrore e avionëve pa pilot që patrullojnë zonat pranë kufirit me Pakistanin.