Disa dhjetra protestues deri më tani vazhdojnë të mbeten atje. Gjithashtu në vendin e ngjarjes është intensifikuar prania e policisë.

Përleshjet midis protestuesve dhe policisë ndodhën në mëngjesin e së mërkurës, kur shërbimet sekrete bullgare po zhvillonin operacionin për lirimin e deputetëve, ministrave dhe gazetarëve të bllokuar në ndërtesën parlamentit.

Ministria e Punëve të Brendshme e Bullgarisë ka ndërmend të identifikikojë provokuesit e përleshjeve.