Sipas fjalëve të tij, ky duhet të jetë çmimi minimal i vodkës apo i çfarëdo lloj pije tjetër të fortë alkoolike.

"Alkooli do të bëhet më pak i përballueshëm për xhepin dhe në këtë mënyrë do të ndihmojë në luftën kundër alkoolizmit", - tha Gennadi Onishçenko.

Më herët Kryemjeku sanitar i vendit njoftoi se në Rusi rreth 3 milionë njerëz vuajnë nga alkoolizmi. Gjithashtu, sipas fjalëve të tij, disa milionë qytetarëve, të cilët pa alkool nuk mund të jetojnë dot, diagnoza e “alkoolizmit" nuk u është vënë ende.