Kjo do të jetë vizita e parë ndërkombëtare e Pontifikut që nga momenti i zgjedhjes së tij në Fronin e Shenjtë.

Papa Françesku, me prejardhje argjentinase, u bë Papa i parë i lindur në Amerikën Latine.

Pontifiku nis drejt Rio de Janeiro të hënën dhe do të qëndrojë atje një javë. Ai vendosi të mos përdorë papamobile-in (makina e Papës) e blinduar gjatë kësaj vizite.