Reagimi i tij ishte befasues për shumë amerikanë. Obama i mbështeti protestuesit, duke deklaruar zyrtarisht se afroamerikanët në SHBA vazhdojnë të vuajnë nga diskriminimi racor.

"Në vendin e Martin Treyvon 35 vjet më parë mund të isha edhe unë vetë", - deklaroi Obama.

Shtëpia e Bardhë pranoi se fjalimi emocional i Presidentit ishte shkruar nga ai vetë, dhe për këtë arsye ai habiti madje dhe këshilltarët e tij më të afërt.