Sipas të dhënave të sondazheve, Partia Liberal Demokratike, e udhëhequr nga Shinzo Abe, së bashku me aleatët e saj të koalicionit qeveritar do të arrijë një fitore bindëse që do t'i japë qeverisë shumicën në të dyja dhomat e parlamentit.

Vëzhguesit besojnë se fitorja në zgjedhjet në fjalë do t'i lejojë Abe të ndjekë një kurs politik më nacionalist dhe të rishikojë disa dispozita të Kushtetutës së Japonisë.