Sipas deklaratës së Ministrisë së Punëve të Brendshme, forcat qeveritare arritën t'i detyronin rebelët të tërhiqen dhe aktualisht po merren masa për të vendosur kontrollin e plotë mbi situatën.

Ndërkohë, në forumet islamiste në Internet pas sulmeve u shfaqën mesazhe që informonin se mijëra të burgosur u liruan nga militantët. Në Abu Graib dhe Taji vuajnë dënimin anëtarët e lartë të “Al-Qaeda”, dhe ndoshta lirimi i tyre nga burgu dhe ishte objektivi kryesor i sulmit.