Një terrorist kamikaze detonoi një mekanizëm shpërthyes gjatë lutjes të së premtes në një xhami sunite në qytetin Wajihiya në provincën qendrore të Irakut, Diyala.

Vetëm në korrik konfrontimi midis bashkësive më të mëdha islamike të sunitëve dhe shiitëve në Irak ka marrë jetën e më shumë se 450 personave.