Basescu, në veçanti, vuri në dyshim sinqeritetin e Moskës për sa i përket përpjekjeve për të zgjidhur konfliktin e Transnistria.

Rusia po vazhdon misionin e ndërmjetëses dhe garantes së marrëveshjeve të mëtejshme mes Chisinaut dhe Tiraspolit, theksoi diplomatja. Ajo kujtoi se Rusia është "pro" dhënies së një statusi të veçantë Transnistria brenda kufijve të Moldavisë.