Për gatimin e ushqimit kryesor të sezonit të verës u shpenzuan më shumë se 45 kg mish, dhe për shkak se në përbërjen e shishqebapit gjigand u shtuan erëza të ndryshme, turshi dhe perime, pesha e përgjithshme e tij arriti deri në 50 kilogramë.

Degustimi i shishqebapit gjigand përfundoi brenda 15 minutash.