Ato do të jenë akoma dhe më të bujshme, më sensacionale sesa ato të publikuara më parë, tha Greenwald në një transmetim të drejpërdrejtë në televizionin gjerman ARD.

Snowden bëri publike në media informacione rreth programeve të mbikëqyrjes elektronike të qytetarëve në mbarë botën nga ana e shërbimeve amerikane të inteligjencës.