Në Rusi shenjtërorja (relikja) u soll nga Greqia, dhe ajo ka qenë tashmë në Shën Petersburg dhe në qarkun e Moskës. Më 26 korrik Kryqi do të dërgohet në Kiev, ndërsa më 29 korrik në Minsk.

Pelegrinazhi në shenjtëroren e madhe orthodhokse i kushtohet përvjetorit të 1025-të të Pagëzimit të Rusisë.