Incidenti ndodhi në shtëpinë ku jetonte njëri prej kryekomandantëve të militantëve afganë. Shtëpia përdorej si bazë për mbledhjen dhe ruajtjen e mjeteve eksplozive të përdorura nga militantët për minimin e rrugëve. Një mekanizëm eksploziv i lënë pa mbikëqyrje detonoi kur me të po luanin fëmijët.