"Fakti që Xhohar Carnaev është i ri dhe përkatësisht moshës korrespondon me shumicën e lexuesve tanë, e bën për ne edhe më të rëndësishëm studimin e vështirësive të kësaj çështjeje dhe krijimin e perceptimit më të plotë të shkakut përse ndodhin tragjedi të tilla", - thuhet në një deklaratë.

Publikimi i portretit të tij ka shkaktuar qindra reagime të zemëruara.