Barka u zbulua në një zonë të mbyllur për lundrim pranë rripit të tokës Dollzhanskaja. Në përpjekje për t'i shpëtuar ndjekjes ajo befas ndryshoi kursin me shpejtësi në drejtim të motoskafit rus dhe u përmbys, njoftoi Departamenti kufitar i Shërbimit Federal të Sigurimit (FSB). Rojet kufitare ndihmuan të ngjitej në bordin e motoskafit njërin nga personat që ndodheshin në barkë.