Dokumenti në fjalë u publikua në lidhje me deklaratën e fundit të Departamentit Amerikan të Shtetit me rastin e përvjetorit të vrasjes së gazetarëve rusë Pavell Hlebnikov dhe Natalia Estemirova.

"Ne do të donim sërish t’ju rekomandonim partnerëve amerikanë...të fokusohen në analizimin dhe korrigjimin e të metave, difekteve të tyre, shumë prej të cilave kanë kaluar tashmë në kategorinë e atyre sistematike", - vihet në dukje në komentin e MPJ-së së Rusisë.