Në përbërje të grupit, përveç aeroplanmbajtëses, janë 2 anije raketore, 2 shkatërrues (destroyers) si dhe skuadroni i parë i përbashkët i shkatërruesve të SHBA-së dhe Britanisë së Madhe.

Aktualisht në Gjirin Persik ndodhet tashmë grupi i luftanijeve amerikane i udhëhequr nga aeroplanmbajtësja “Nimitz”.