Në prag Kreu i Shërbimit Federal të Migracionit të Federatës Ruse deklaroi se departamenti i tij mori një kërkesë nga Edward Snowden për azil të përkohshëm politik në vend. Vendimi për këtë do të merret brenda 3 muajve.

Ndërkohë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës u kanë dërguar kërkesën për ekstradimin e ish-bashkëpunëtorit të shërbimeve të inteligjencës autoriteteve të 5 shteteve: Hong Kongut, Venezuelës, Bolivisë, Islandës dhe Irlandës, njoftuan përfaqësuesit e faqes "WikiLeaks" në Twitter.