Pas përfundimit të etapës së trajnimit Vladimir Putin fluturoi me helikopter mbi rajonin e stërvitjeve.

Numri i përgjithshëm i efektivit të trupave pjesëmarrëse në këto stërvitje arrin deri në 160 mijë vetë, janë përfshirë në to rreth 1 mijë tanke dhe automjete të blinduara luftarake, 130 aeroplanë dhe helikopterë të aviacionit të distancave të largëta, të transportit ushtarak, gjuajtës, bombardues dhe ushtarakë, si dhe 70 anije të Flotës Ushtarake Detare të Rusisë.