Për këtë njoftuan në shërbimin për shtyp të komandanës së Ushtrisë të SHBA-së në Evropë.

Stërvitjet do të përbëhen nga dy pjesë. Pjesa e parë parashikon zhvillimin e stërvitjeve të komandave dhe shtabeve në nivel batalioni. E dyta - stërvitjet e drejtpërdrejta në terren në nivel toge.

Qëllimi i stërvitjeve - praktikimi i bashkëveprimit të divizioneve të dy vendeve që marrin pjesë në operacionet paqeruajtëse nën patronazhin e OKB-së. Manovrat ushtarake në fjalë do të mbahen në Gjermani nga 18 deri më 22 korrik.