"Bota duhet të ndalet dhe të marrë parasysh faktin se askush nuk ka të drejtë të transportojë armë të padeklaruara përmes Kanalit të Panamasë", - deklaroi Presidenti i vendit Ricardo Martinelli.

Sipas fjalëve të tij, anija, e dalë nga një port kubanez, u ndalua për inspektim të zakonshëm në lidhje me kontrabandën e lëndëve narkotike, por oficerët e zbatimit të ligjit gjetën një ngarkesë tjetër të rrezikshme në bordin e saj.