BE-ja kërkon faktikisht që Izraeli të heqë dorë nga territoret përtej kufijve të vitit 1967, gjë kjo që është absolutisht e papranueshme nga shteti hebre dhe do të komplikojë seriozisht marrëdhëniet e tij me BE-në.