Televizioni shtetëror i Sirisë, nga ana tjetër, njofton se trupat qeveritare po sulmojnë pozicionet e terroristëve.

Më parë Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Ban Ki-moon, u propozoi autoriteteve dhe opozitës së armatosur në Siri të ndalojnë luftimet gjatë muajit të shenjtë për myslimanët - Ramazanit.