Prokuroria kërkoi që ai të dënohej me vdekje, por gjykata e dënoi atë me 90 vjet burg.

Mbështetësit e Azam pretendojnë se akuzat janë të motivuara politikisht dhe ngjajnë më tepër me një hakmarrje nga ana e qeverisë. Kryesia e "Jamaat-e-Islami" ka bërë thirrje për organizimin e një greve mbarëkombëtare në shenjë proteste.