Ai rikujtoi se kandidatët për përfshirjen në "listën e Guantanamos" janë mëse të mjaftueshëm, duke marrë parasysh faktin e bërjes publike kohët e fundit të përgjimit të bisedave telefonike dhe mbikëqyrjes së korrespondencës në Internet nga ana e shërbimeve të inteligjencës të SHBA-së, duke përfshirë edhe qytetarët e Rusisë.

Synimi për të zgjeruar "listën e Magnitskit" u deklarua kohët e fundit nga disa politikanë amerikanë të rangut të lartë.