Ajo bëri thirrje për përdorimin e librave dhe stilolapsave në luftën kundër terrorizmit dhe ekstremizmit.

Malala Yousafzai luftoi për të drejtën për arsimim të vajzave që jetojnë në veriperëndim të Pakistanit, duke filluar që nga mosha 11-vjeçare. Pas plagosjes ajo jeton në Britaninë e Madhe.