Si rezultat i bastisjeve të kryera në katër rajone të vendit janë arrestuar 15 persona, të cilët autoritetet e vendit i konsiderojnë fajtorë për përshkallëzimin e tensionit dhe sulmet mbi policinë me gurë dhe shishe me përzjerje eksplozive (kokteje Molotov).

Viktima të trazirave në Turqi, të cilat filluan në qershor, janë bërë të paktën 5 persona, ndërkohë që rreth 5 mijë të tjerë janë plagosur.