Rezultatet e një studimi në lidhje me këtë fakt, të kryer nga kompania ndërkombëtare “KPMG”, u bënë publike sot në ekspozitën ndërkombëtare "Innoprom 2013" në Ekaterinburg.

Studimi është bazuar në intervistat e zhvilluara me 200 investitorë të huaj, të cilët kanë përvojë pune në Rusi.

"Ne ndjejmë konkurrencën e rajoneve në luftën për investitor", - tha Presidenti i kompanisë Siemens në Rusi dhe Azinë Qendrore, Dietrich Moeller.