Takimi po mbahet me dyer të mbyllura në Soçi. Më parë u njoftua se gjatë këtyre negociatave do të diskutohen edhe çështjet e tregtisë dhe ato ekonomike.

Qarkullimi tregtar midis dy vendeve në vitin 2012 u reduktua me gati 11% në krahasim me vitin e kaluar. Në veçanti, Ukraina nuk ka marrë vëllimet e gazit të importit të parashikuara në marrëveshjen për vitin 2012.