Këtë e dëshmojnë rezultatet e një anketimi të kryer nga Komiteti Lindor i Ekonomisë Gjermane.

Në studim u përfshinë drejtuesit e 40 kompanive. Qarkullimi i mallrave të tyre në Europën Lindore dhe Azinë Qendrore arrin një fitim prej 200 miliardë euro, në ndërmarrjet e tyre atje punojnë 220.000 njerëz.

Tashmë kërkesa kryesore e sipërmarrësve ndaj qeverisë së re të Gjermanisë në lidhje me Federatën Ruse është heqja e vizave.