Nga ana e tij ish-komandanti i trupave tokësore të Fixhit deklaroi në intervistën e vet për një radiokompani australiane se mbështetja e Rusisë është e nevojshme, për shkak se "Fixhi nuk është në gjendje të jetë i pranishëm në pika kaq të nxehta pa ndihmën e shteteve më të mëdha".

Fixhi ka dërguar në Lartësitë e Golanit një kontigjent prej 562 paqeruajtësish. Ata do të zëvendësojnë atje kaskat blu nga Austria dhe Kroacia.