Lavrov shprehu gjithashtu shpresën se qeveria e re egjiptiane do të udhëhiqet nga interesat kombëtare të vendit të vet.

Diplomati theksoi në mënyrë të veçantë se në Rusi janë të interesuar për vendosjen e stabilitetit si në Egjipt, ashtu dhe në gjithë rajonin, “i cili tani është duke krijuar rreziqet më serioze për marrëdhëniet ndërkombëtare".