Pishtarët e ndezur atje do të dërgohen tek shkëmbinjtë Pastukhova. Më pas snowboard-istët dhe skiatorët do ta sjellin zjarrin olimpik në lëndinën Azau.

Starti stafetës së pishtarit me zjarrin olimpik, që do të përfundojë me hapjen e Lojrave Olimpike Dimërore të vitit 2014 në Soçi (Rusi), do t’i jepet më 7 tetor të këtij viti. Kjo stafetë premton të shndërrohet në më masiven në gjithë historinë e lëvizjes olimpike.