Sipas mendimit të ekspertëve, vendosja e avionëve pa pilot (drones) në aeroplanmbajtëse do t’i lejojë SHBA-së në të ardhmen t’i lëshojë ata pa pasur nevojë të marrë leje për përdorimin e bazave ushtarake në vende të tjera për fluturimin dhe uljen e avionëve pa pilot.

Siç pritet, mostrat e prodhimit serial të “X-47B” do të bëhen pjesë e armatimeve të Forcave Ushtarake Detare të SHBA-së në vitin 2018.